חוזרות לשיגרה לאט לאט, בימים לא קלים. החזרה לשיגרה של הסטודיו, לעבודה וגם לתנועה מעניקה מפלט של שקט.
מחמם את הלב לראות את ההתגייסות, האחדות והנתינה איפה שרק ניתן. מבחינתנו החזרה לעבודה היא גם התגייסות לשמירה על התעשייה המקומית, חזרנו לסטודיו כי חשוב לשמור גם על הכלכלה והתעשייה המקומית. התופרות, הגזרנים, וכל העובדים שלנו, כולם יחד איתנו מניעים מעגל פרנסה מקומית, חשוב וערכי לימים שעוד יגיעו בתקווה במהרה.
יצא כך שהמפגש שלנו עם קארן אוברזון-יו”ר עמותת לצאת מהקופסא, מעצבת ויזמית והאורחת החדשה שלנו בסדרת My Yoga way התעכב בפירסום שלו אבל עכשיו רלוונטי מתמיד, לפני המלחמה פגשנו את קארן לשיחה על הקריירה ועל שילוב בין עבודה, יזמות, יוגה ותנועה, ועכשיו מצטרף גם סיפור המיזם של העמותה עם חנוך פיבן- ביוזמת עמותת ״לצאת מהקופסא״ (שמפעילה את טרמינל עיצוב בבת ים) נולדה ערכת יצירה בשם ״מה בפנים?״ – ערכות ליצירת דיוקן עצמי מחומרים ממוחזרים, ברוח האמנות של פיבן שנתרמות לילדים ברחבי הארץ ליצירת דיוקן אישי.
אז בואו נכיר קצת את קארן-
״אני קארן אוברזון רביד, בדיוק חגגתי 60 בטיול משפחתי רגע לפני שהכל התהפך. גרה בשכונת נוגה.
מעצבת אופנה ויזמית שיתופי פעולה עם יוצרים ומעצבים ישראלים. יו״ר עמותת ״לצאת מהקופסא״ המקדמת עיצוב ככלי לשינוי חברתי.
יוגה-
״התחלתי לתרגל יוגה אצל דניאל גלבוע ושמעון בן אבי בעקבות מסע להודו ליומולדת 40 שם נפגשתי בעולם היוגה.
10 שנים לאחר מכן ,שוב בעקבות טיול להודו ,נרשמתי לקורס מורים אצל שמעון בן אבי.
כל השנים מתרגלת אשטנגה אצל שירלי כספי ,(בעיקר)ועל מזרון היוגה בבית. בתקופת השאדו הכרתי את גילי רביד (משמעותי 😀)ואפילו עיצבנו קולקציה משותפת עבור anjaly.
יוגה עבורי היא קודם כל גמישות . גמישות גופנית ומחשבתית. נוכחות. היא חלק מהיום יום שלי בתרגול ובעשיה יום יומית.
ערכות מה בפנים?
עמותת לצאת מהקופסא מפעילה את טרמינל עיצוב ואת מחסן 3 בנמל יפו, הוקמה בשנת 2010 במטרה לקדם את תחום העיצוב בישראל ולהשתמש בעיצוב ככלי מניע לשינוי כלכלי, חברתי ותרבותי של החברה הישראלית.
הרעיון של הפיכת הטכניקה של פיבן לערכות ליצירה עצמאית היה של מנהלת טרמינל עיצוב, אניה שני, יחד עם מנכ״ל העמותה לירון הרשקוביץ והיו”ר קארן אוברזון – שפנו אל פיבן ששמח לשתף פעולה.
את הערכות עצמן מכינים ואורזים אנשי מפעל השיקום של טרמינל עיצוב בת ים ״הלב הכתום״ – שמעסיק באופן שוטף מתמודדי נפש ומקנה להם כלים לעבודה וחזרה הדרגתית לשגרה. המפעל מייצר מוצרי עיצוב שתכננו ועיצבו מעצבים צעירים השייכים לקהילת הטרמינל. עד כה הוכנו למעלה מ־3,000 ערכות, שהפצתן מתחילה בימים אלה ממש. באמצעות הערכה מה בפנים, שיקבלו החל מהשבוע ילדים בכל רחבי הארץ, הם יוכלו ליצור דיוקן אישי ברוח האמנות של פיבן מחפצים וחומרים שונים.
המטרה היא שהילדים יכינו באמצעות הערכה את הדיוקן האישי שלהם כדי לאפשר להם רגע של אתנחתא, וגם כדי לתת להם את האפשרות לבטא רגשות ומחשבות באמצעות היצירה. כל ילד יקבל מעטפה עם חומרים שונים. אין בה עטים או צבעים, אלא חומרים שרובם הם כאלה שבשימוש חוזר: סרטים צבעוניים, חלקים של תכשיטים, פקקים, כפתורים ועוד. הרבה חברות תרמו את עודפי הייצוא שלהם לטובת העניין. לכל אלה מצורפים קרטון ביצוע, מספריים ודבק.
עם הערכה מקבל כל ילד לינק לצפייה בסרטון הדגמה שיצר פיבן עצמו, ומספר שאלות אישיות שנוסחו יחד עם מטפלות באמנות, שאמורות לעזור לו לשתף את שעל ליבו. בסיום תהליך היצירה יכולים הילדים להעלות את מה שיצרו לגלריה וירטואלית, ולכתוב לצידה כמה מילים. אחרי המלחמה העמותה תזמין את מי שירצה מבניהם להציג את העבודות הפיזיות בטרמינל העיצוב.