מכירים את הרגע הזה בסרטים שנפתחת דלת ומגלים שהיא פתח לעולם אחר? קצת כמו הארון בנרניה? אז כזה.
הגענו השבוע לפגוש את תמרה אדלר ודפי מן, לקוחות ותיקות של אנג’לי, שכבר הרבה זמן תכננו וחיכינו להגיע לבקר במאפיה שלהן – מאפיית יוגן במושב עדנים. כחלק מהסדרת נשים באנג’לי הפעם רצינו לפגוש לקוחות, שהולכות עם אנג’לי שנים ולהתהפך בתפקידים לבוא לבקר אותן בממלכה שלהן אחרי ששנים הן מגיעות לבקר אצלנו. שמחות לשפוך אור על המקום הקסום שהן הקימו ובנו, על עבודת הכפיים הייחודית, אישית וכל כך מרגשת שהן דבקות בה ומשמרות אותה.
המאפיה שמרגישה כמו בית חם, רך, מסביר פנים ואוהב היא הרבה יותר ממקום שאופה לחם, היא מייצרת פסק זמן לחיים העמוסים ומלאי התרחשות, שם נשמרת השלווה שהופכת את הכל ליפה וגם טעים יותר.
ביקרנו במאפיה וקיבלנו סיור ליקב שהוקם שם בשנים האחרונות. שטח חקלאי שעד היום היה מיועד לעבודה עם אנשים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים הוסב ליקב ובקרוב גם יער מאכל. לשמוע אותן ואת התוכניות שלהן היה מרחיב לב, הלחם שהתכבדנו היה טעים בצורה יוצאת דופן ולכמה שעות הצלחנו לברוח מהמולת העיר והיומיום.
הגענו לצילומים עם הצלמת המוכשרת דנה לביא ואירחנו את שלי גרוס לצילומים מאחורי הקלעים. נוצרה דינמיקה נשית מגוונת ומעניינת שיצרה באמת אוריה של קסם בשעות שלנו יחד. נשאר לנו רק לאחל לכולן להצליח להגיע אליהן ולמצוא את המקומות אלה שמעניקים לכולנו אוויר בימים מלאי מחנק. תודה לכל הנשים שהיו מעורבות בפלא הזה. דפי, תמרה, דנה ושלי. בהמשך הסיפור שלהן במילים שלהן.
Yūgen
בית מלאכה נשי ללחם .
המילה יוגן לקוחה מהאסתטיקה היפנית ומשמעותה ערות והשתאות אל נוכח המיסתורין והיופי של היקום .
בית המלאכה ללחם היווה השלמה לרצון העמוק שלנו לחזור ולעסוק בדברים הפשוטים שקשורים להזנת המשפחה והקהילה שלנו .
נפגשנו כסטודנטיות מלצריות בתל אביב והקשר התחדש שוב, בשלב אחר בחיים בלימודי עבודת אדמה שונה , לימודי פרמקלצ׳ר ולימודי ביו פאלחה בחווה ואדם .
שתינו כבר היינו אמהות לילדים צעירים וכל אחת בתהליך של רצון להתפרנס מעבודת הכפיים באדמה והיצירה .
התחלנו את הדרך כחווה חקלאית חברתית והיוונו מרכז הכשרה תעסוקתי לאנשים עם צרכים מיוחדים מעמותת יבולים . גידלנו ירקות עונתיים בחלקה של 2 דונם בשיטות עבודה מסורתיות וקידום של זרעי מורשת של הראל וייס .
מתוך תשוקה עמוקה ורצון ללמוד את סודות אפיית הלחם עברנו הכשרות אצל מספר אופים נהדרים שהפכו למורי דרך ביניהם אופה הכפר האגדי אנומראל עוגן ותומא טפרי מצרפת .
אנחנו אופות במסירות כבר שבע שנים לאנשי הקהילה הקרובה . וזו מלווה אותנו בנאמנות לאורך כל שלבי ההתפתחות שלנו כאופות .
לפני שלוש שנים שתלנו כרם צעירה של ענבי שנין בלאן וקולומבד ובוסתן פרי ובהם אנו מיישמות את יסודות החקלאות הביודינמית של שטיינר .
המחשבות שהתעוררו בעקבות למידה של שיטות עבודה מסורתיות שמכבדות את המגוון הביולוגי והתהליכים האיטיים שדורשים התבוננות וסבלנות, השפיעו עמוקות על האפייה שלנו
במהלך השנים מצאנו את הייחודיות והגווון ש לנו כאופות אשר מאפשר לחיבור העמוק שלנו לאדמה ולטבע סביבנו לבוא לידי ביטוי בלחם.
בעשייה שלנו היומיומית אנחנו בהתפחות ולמידה מתמדת ומקפידות לשלב מנוחת צהריים טובה .
השנה הבשלנו להעביר את הידע והאסתטיקה של מלאכת האפייה ואנחנו מקיימות סדנאות לחם אינטימיות . מוזמנים לפנות אלינו לכל שאלה: yurai and tamara
תמרה ודפי